Skip to content →

Tre ting du skal huske, når du skal vælge tandlæge

Der er mange tandlæger i Danmark, som alle ønsker at hjælpe deres patienter med at have sunde tænder. Tandlæger kan lave forebyggende undersøgelser og behandle de fleste tandproblemer, men patienten selv har også en stor betydning for tændernes sundhed. Derfor er det afgørende, at der oprettes et godt samarbejde mellem tandlægen og hver enkelte patient, så der i fællesskab kan passes godt på tænderne.

Find en tandlæge, der passer til dig

Det er af den grund vigtigt at finde en tandlæge, der passer til netop dit behov. I den forbindelse er der tre ting, som kan hjælpe dig, når du skal finde en ny tandlæge.

Flotte sunde tænder og stort smil hos en ung kvinde

1) En tandlæge tæt på hjemmet

Det er en praktisk fordel at have en tandlæge, som er beliggende tæt på dit hjem. Det gør det hurtigt og let at besøge tandlægen uanset transportmiddel. Nogle personer foretrækker at cykle til tandlægen, mens andre personer foretrækker at kunne køre derover. En tandlæge i nærområdet bør vælges, så du eksempelvis tilknyttes en nærliggende tandlæge i Helsingør, hvor der både kan cykles, køres eller tages offentlig transport til. I forbindelse med større behandlinger med bedøvelse bør der af sikkerhedsmæssige årsager benyttes offentlig transport, da bedøvelsen kan påvirke reaktionsevnen.

2) En tandlæge til hele familien

Det er også en stor fordel at have en tandlæge, som passer til hele familien. Så er det lettere at planlægge besøgstider hos en familievenlig tandlæge nær Humlebæk, når alle i familien kan få lavet de regelmæssige undersøgelser og tandrensninger hos den samme tandlæge. En familievenlig tandlæge er i stand til at tilpasse undersøgelserne til både børn og voksne, så hele familien kan få undersøgt tænderne på samme tid og sted. Her er det også muligt at få rådgivning til en god børsterutine, så hele familien ved, hvad en grundig børsterutine skal indeholde. Det er især en fordel for familier med små børn, så børnene allerede tidligt i livet forstår at prioritere tandbørstningen.

3) En tillidsfuld tandlæge

Den sidste og vigtigste ting at være opmærksom på, når du skal vælge ny tandlæge er muligheden for et godt samarbejde. En dygtig og erfaren tandlæge øger trygheden for patienten, så patienten fuldt ud kan lade tandlægen udføre sit arbejde. Tandlægen kan behandle tandproblemer, men vil altid foretrække at forebygge tandproblemerne. Det kræver dog, at patienten møder op til de regelmæssige tandundersøgelse, så eventuelle tandproblemer kan forebygges. For at skabe gode forudsætninger for patienten vil tandlægen planlægge et individuelt forløb, som er tilpasset til hver enkelte patient. Her vil der også kunne tage forbehold for eksempelvis tandlægeskræk, så tandlægen er ekstra opmærksom på patientens individuelle behov.

Tandlægerne Strandgade 75
Strandgade 75B 1
3000 Helsingør
49 21 02 48

Published in Ny tandlæge Tandlæge Tandlægen Tandpleje

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *