Skip to content →

Det skal du være opmærksom på, når du skal vælge tandbørste

En god skiløber ville ikke være lige så dygtig, hvis skiløbet foregik på dårlige og gamle ski. I mange sportsgrene gør kvalitetsudstyr en stor del af arbejdet, og det samme gælder faktisk også for tandbørstning. Prioriter derfor at finde den helt rigtige tandbørste, så du kan beholde dine egne tænder, hele livet.

vaelg-den-rette-tandborste

Skab de bedste forudsætninger for tænderne

En god tandbørste er afgørende for kvaliteten af din tandbørstning. Slidte hår på tandbørsten gør, at nogle tænder konsekvent ikke renses grundigt nok. Derfor er en grundig tandbørstning to gange dagligt ikke nok, hvis tandbørsten alligevel ikke er i stand til at børste ordentligt. Det første skridt for at opnå sunde tænder og en god mundhygiejne er således at finde den rigtige tandbørste. Til valg af tandbørste skal der være fokus på tandbørstens størrelse og hårdhed: Tandbørstens størrelse er afgørende for, at tandbørsten kan komme rundt til alle tænder. Den må endelig ikke være for stor, da det så kan være svært at nå de bagerste tænder. Tandbørstens hårdhed er vigtig, da tandbørsten ikke må være for hård. En for hård tandbørste kan ridse tændernes emalje, hvilket kan medføre skadelige konsekvenser for tænderne. Af den grund er det bedst at bruge en tandbørste med en blød børste, så tænderne forsigtigt kan renses uden at medføre skader. Med en tandbørste i korrekt størrelse og med et blødt børstehoved er der de bedste forudsætninger for at udføre grundig tandpleje derhjemme. Husk blot at udskift den, når den bliver slidt.

Er det mon den helt rigtige tandbørste?

Et stort udvalg af tandbørster i supermarkedet kan gøre det svært at overskue hvilken tandbørste, som mon er den helt rigtige tandbørste. I den forbindelse kan det være en fordel at være tilknyttet til central tandlæge nær Glostrup storcenter, så tandbørsten kan udvælges i samarbejde med tandlægen. Her er det samtidigt oplagt at få foretaget regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen, hvor det er muligt for tandlæge at se, om der er områder, som konsekvent overses på grund af en dårlig tandbørste. Således kan tandlægen opdage, om tandbørsten gør det tilstrækkelige. Det er et tegn på, at den daglige tandpleje ikke er grundig nok, hvis tandbørsten opfylder kravene, og tandlægen alligevel opdager mangelfulde rengjorte områder på tænderne. I de situationer er det muligt at modtage rådgivning fra en hjælpsom tandlæge fra Glostrup, så alle aspekter bliver ordnet. På den måde er det muligt at få løst alle problemer med tandbørstning på én og samme gang ved at benytte en rådgivende tandlæge med central beliggenhed.

Glostrup Tandplejecenter
Hovedvejen 61
2600 Glostrup
43 45 48 48

Published in Mundhygiejne Tandbørste Tandbørstning Tandlæge

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *