Skip to content →

Hvad er bedst – Almindelig eller elektrisk tandbørste?

Der er ikke noget endegyldigt svar, når det kommer til, om den elektriske tandbørste er bedre end den ’almindelige’ tandbørste. Ved brug af håndkraft kan du selv styre hvor hårdt du vil trykke og hvor hurtigt du vil børste og så videre. Dette er en helt fin løsning til dig som er ung og ikke har problemer med at børste tilpas hårdt og hurtigt. Den elektriske tandbørste kan være en rigtig fin løsning for ældre mennesker, der ikke formår at rense deres tænder tilstrækkeligt, ved brug af håndkraft alene. Det kan dog være svært at få inkorporeret den elektriske tandbørste i de ældre menneskers hverdag, da de hele deres liv har været vant til at bruge den almindelige tandbørste, uden motor. Der kan opstå spørgsmål omkring brugden af den elektriske tandbørste og hvorledes den fungerer, men dette er der heldigvis råd for. Alle tandlæger i København – uanset om du har dygtig tandlæge på Vesterbro, Nørrebro eller Frederiksberg, kan hjælpe dig med at få den helt korrekte tandbørste, så du får den rette for dine tænder.

Elektrisk eller manual tandbørste

Mange mindre børn synes, at det er en lang pinsel, at få børstet tænder. Her kan den elektriske tandbørst være en glimrende lille gimmick. Mange børn vil opfatte den som et stykke legetøj og er dermed mere tilbøjelig til at få børstet deres tænder – de anbefalede to gange dagligt. Men for unge mennesker er der altså ikke den store forskel på, om man benytter sig af den traditionelle tandbørste eller om man bruger en tandbørste med indbygget motor. Man skal som hovedregel benytte sig af det der fungerer bedst for en selv og blot sørge for, at man ved hver eneste tandbørstning, kommer rundt om alle tænder og får fjernet alt snavs og gamle madrester. Sidder der for eksempel madrester over en længere periode mellem to tænder, kan der opstå caries – der dannes et hul. Endvidere vil der opstå plak på tænderne, og de vil føles ru og ujævne.

Hvis der opstår et hul
Får du et hul i en eller flere af dine tænder, er det med at tage det i opløbet, mens det endnu blot er et lille hul. Udvikler det sig, kan du ende med at skulle ud i en større behandling end ellers. Er du for eksempel bosat i København eller omegn, kan du finde din centrale tandlæge i København V, som kan ordne dine huller og skåne dig for smerte og gener. Få eventuelt en tandrensning efter din behandling, så er du klar til at bruge din tandbørste, elektrisk eller ej, med et rigtig godt udgangspunkt.

Enghavetandklinik
Enghavevej 61
1674 København V
33 22 04 35

Published in Tandbørste Tandbørstning Tandlæge Tandpleje

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *