Skip to content →

Hvordan skal man opbevare sin tandbørste

Et typisk sted at børste tænder er på badeværelset. Derfor opbevares tandbørsten sandsynligvis også på badeværelset, men er det nu også en fornuftig idé? Her giver en sundhedsfokuserede tandlæge fra Østerbro, som har stort fokus på hygiejne og forebyggelse af tandproblemer, gode tips til hvordan bakterierne fra tandbørsten minimeres.

Tandbørster

Adskil tandbørsten og toilettet

Det er ikke nogen god idé at opbevare tandbørsten på badeværelset, hvor toilettet også er. Det er dog i orden at have tandbørsten på badeværelset, hvis tandbørsten kan opbevares i et aflukket skab. Det er bedst, hvis tandbørsten kan stå alene uden at røre andre flader eller andre tandbørster for at undgå andre bakterier. Det er derfor heller ikke godt at pakke tandbørsten væk i eksempelvis en toilettaske, da tandbørsten risikerer at komme i kontakt med bakterier derfra.

Tandbørster er en bakteriebombe

Tandbørsters bakterieindhold er højt, da tandbørstens formål netop er at fjerne bakterier fra munden. Af den grund bør tandbørsten desinficeres jævnligt for at mindske bakterierne. Der kan benyttes forskellige desinficerende midler, men benyt kun godkendte midler, som ikke er sundhedsskadelige. Det mest effektive er dog at udskifte børstehovedet jævnligt. Med elektriske tandbørster er det let at skifte børstehovedet, men almindelige tandbørster bør også ofte smides ud til fordel for en ny og ren tandbørste. En ny tandbørste har også bedre børster, som ikke er slidt, så tænderne bedre kan rengøres ordentligt.

Minimering af smitte

Ved at sørge for rene tandbørster mindskes blandt andet risikoen for smitte af mundsygdomme. I familier med små børn bliver der let byttet om på tandbørsterne og bare det, at tandbørsterne er i tæt kontakt med hinanden er nok til at sprede eventuelle mundsygdomme. Nye og rene tandbørster skaber derfor ikke kun en bedre mundhygiejne for tandbørstens ejermand, men også for de andre familiemedlemmer.

Færre tandproblemer med en god mundhygiejne

En god mundhygiejne betyder færre tandproblemer. At børste tænderne to gange dagligt med en ren tandbørste skaber gode forudsætninger for en god og sund  mundhygiejne. Der kan dog stadig opstå tandproblemer, selvom rådene om opbevaring af tandbørsten følges. Der bør af den grund foretages regelmæssige undersøgelser hos tandlægen for at forebygge mod tandproblemer. Det er blandt andet muligt at bruge den forebyggende tandlæge nær Jagtvej, som gør det let for kunderne i Københavnerområdet at transportere sig dertil. Ved at være på forkant i forhold til at passe godt på tandbørsten og tænderne samt besøge tandlægen regelmæssigt er det muligt at undgå mange tandproblemer.

 

Svaneklinikken

Østerbrogade 148, 1. tv.

2100 København Ø

39 29 47 41

 

 

Published in Tandbørste Tandbørstning Tandtips

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *