Skip to content →

Få hjælp mod din tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Det er langt de færreste, der synes, det er sjovt at skulle til tandlægen. Tandlægeskræk er skridtet over dette. Hvor mange mennesker kan klare at tage til tandlægen og få det overstået, så er folk med tandlægeskræk helt umulige at trække derhen. Angst er en fysisk reaktion, lige så meget som det er en psykisk reaktion, og der er derfor behov for mere end bare at tvinge pågældende til at tage til tandlægen. Hvis du har tandlægeskræk, eller kender en der har, så læs videre. Tandplus.dk er en tandlæge i Odense med speciale i patienter med tandlægeskræk. I den følgende tekst kan du læse om et par af råd mod tandlægeskræk.

Acceptér at du er nødt til at gå til tandlægen

Det kan være svært at forstå, hvor vanskeligt det er at leve et helt liv uden at tage til tandlægen. Det er ikke alle, der på et tidspunkt oplever at have huller i tænderne, behov for rodbehandlinger eller lignende, men det er langt de fleste, der har brug for at gå til tandlægen af og til. Smerten før en rodbehandling er ofte værre end smerten under og efter behandlingen. Derfor er det næsten uundgåeligt, at man en dag får brug for at besøge tandlægen. Og det er således vigtigt, at du sørger for at gå til tandlægen, når dine tænder har behov for det.

Træk vejret – og tag det ét skridt ad gangen

Angst er som tidligere nævnt en respons, der ligger dybt i kroppen. Du kan ikke alene tænke dig ud af situationen. Udsæt dig selv for et lille chok, hvilket eksempelvis kan være at sidde ude foran tandlægens klinik. Sid ned og træk vejret dybt. Og husk at bliv siddende indtil angsten dæmpes, selvom flugtvejen kan være fristende. Det er enormt udmattende for kroppen at være i beredskab, så den kan ikke være det i særlig lang tid. Husk hele tiden at trække vejret og undlad at presse dig selv for langt fra starten.

Gør dig selv klart hvor meget smerte du kan klare

Der vil sandsynligvis komme et punkt, hvor du har så ondt i tænderne, at du er nødt til at tage til tandlæge. Gør dig selv klart, hvor meget smerte der skal til for, at tandlægen er et bedre valg. Ideelt finder du en god, billig tandlæge i Odense, som du kan tage til for at få et tjek hvert halve år.

Tand+
Albani Torv 5
5000 Odense
Tlf: 66 11 12 81

Published in Tandlægen Tandlægeskræk

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *