Skip to content →

Tandbro – hvornår og hvordan?

tandbro

Hvor en tandkrone erstatter én manglende tand, har en tandbro til formål at erstatte en eller flere manglende tænder. Forskellen er således, at en tandbro kan erstatte op til flere tænder i munden, hvilket giver mulighed for at genvinde æstetik og funktionalitet i tandsættet

Hos en kompetent tandlæge i Grenå kan du få lavet en tandbro i høj kvalitet, som du vil have glæde af mange år i fremtiden.

Hvornår anvendes en tandbro?

Har du mistet en tand? Eller mangler du op til 14 tænder i enten overmunden eller undermunden? Så kan en tandbro hjælpe dig med at slippe af med problemer forbundet med tandmangel.

En tandbro anvendes oftest til patienter, som mangler to eller flere tænder, eller som har en række tænder, der er meget ødelagte. For at få lavet en tandbro er det dog en forudsætning, at der fortsat er sunde tænder i den del af munden, hvor tandbroen skal laves. En tandbro er afhængig af nabotænder, da en tandbro fæstnes til disse. På den ene side skal nabotænderne således være stærke nok til at kunne holde broen, men på den anden side fravælges tandbroer ofte, hvis nabotænderne er sunde og uden plomberinger.

Nabotænderne skal nemlig slibes til i forbindelse med tilpasningen af tandbroen, og er nabotænderne fuldkommen intakte, kan brobehandling således gå unødt ud over sunde tænder. I sådanne tilfælde anbefales patienter i stedet implantater.

Sådan laves en tandbro

Inden du kan få en bro, foretages kliniske undersøgelser af dit tandsæt og tages røntgenbilleder.  Ved første egentligt behandlingskonsultation slibes nabotænderne, så de er klar til montering af de kroner, der skal bære broen. Herefter tages aftryk af tænderne, således at fremstillingen af tandbroen kan begynde. Du vil få lavet en midlertidig bro, mens du venter på, at den rigtige laves færdig.

Ved næste konsultation fjernes den midlertidige bro, og i stedet cementeres din specialfremstillede bro fast. Dernæst følger justeringer og kontrol, så din nye tandbro fungerer optimalt, inden den tages i brug.

Et naturligt udseende

Gode materialer gør det i dag muligt at lave naturlige tandbroer, der passer godt ind i resten af tandsættet. Får du lavet en tandbro, kan du således se frem til et naturligt udseende, hvor de erstattede tænder ikke alene fungerer optimalt, men også ser flotte ud.

En tandbro er ikke mulig at tage ud, og derfor er en sund mundhygiejne vigtig for at sikre broens holdbarhed.

NAP:
Tandlægehuset Grenaa
N.P. Josiassensvej 6
8500 Grenaa
86 30 10 22

Published in Behandling Kosmetisk tandpleje tandbro Tandlæge

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *