Skip to content →

Sådan foregår en rodbehandling

rodbehandling hos tandlægen

Tandpine kan skyldes flere forskellige tandsygdomme, tandproblemer eller direkte skader på tanden. En betændt tandnerve kan eksempelvis medføre tandpine som følge af en skadet nerve efter en kronebehandling, et hul i din tand, revner i din tand, en kemisk påvirkning fra en fyldning eller et uheldigt slag på din tand. Uanset årsagen til din betændte nerve, tandsygdom eller andet tandproblem skal dine tænder altid efterses hurtigst muligt af en undersøgende tandlæge fra Aalborg, så tandpinen kan fjernes. Desværre går den ikke bare væk af sig selv.

De typiske kendetegn på en betændt tandnerve

Betændte nerver vil i langt de fleste tilfælde opdages pga. tandpine, men det er typisk også muligt at opdage den betændte tandnerve endnu tidligere i forløbet ved at være opmærksom på andre symptomer. Ømhed ved synkning og tygning kan være tidlige tegn på begyndende tandpine, hvor smerte fra nærliggende tænder også kan skyldes den betændte nerve. Den betændte nerve kan påvirke det omkringliggende område i så høj en grad, at du også vil opleve smerter fra blandt andet dit øre og kæbehule, der i sidste ende også kan medføre hovedpine, som følge af spændinger derfra. Gennemgår tanden en farveændring, bør du også mistænke betændelse i en tandnerve, hvilket du også bør, hvis du har tandbylder eller en generel dårlig smag i munden.

Få en smertefri rodbehandling og kronebehandling

En rodbehandling af den betændte tand vil ikke blot gøre dig smertefri på længere sigt, da selve rodbehandlingen også kan udføres smertefrit. Efter undersøgelse af årsagen til den betændte tandnerve vil din tandlæge begynde den smertefri rodbehandling i Aalborg eller din nærmeste by, så den betændte tandnerve bliver taget ud. På samme tid vil tandens rodkanal også blive rengjort med henblik på at fjerne al den nuværende betændelse. Dette løser dog desværre kun problemet midlertidigt, og af den grund bliver din tand fyldt op med et rodfyldningsmateriale, så det er ikke længere er muligt for nye bakterier at komme ned i rodkanal eller ned til nerven igen og danne ny betændelse. Efter indsættelsen af rodfyldningsmaterialet er rodbehandlingen overstået, hvorfor smerten burde være fjernet, på trods af enkelte smerter de første par dage efter behandlingen.

Der skal holdes øje med din rodbehandlede tand det næste års tid, hvorfor din tandlæge gennem røntgenbilleder vil sikre, at rodbehandlingen havde den ønskede effekt, så du ikke får flere smerter herfra. Langt de fleste rodbehandlinger er vellykkede, men i nogle tilfælde er det nødvendigt at gentage behandlingen for at opnå det bedste resultat. Din rodbehandlede tand vil dog ikke være lige så stærk som en almindelig tand grundet den manglende tandnerve. Af den grund skal der tilføjes en kronebehandling, så din tand bliver så holdbar som mulig, så du i fremtiden ikke vil få lignende eller andre problemer med denne tand.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
98 12 19 72

Published in Behandling Forebyggende tandpleje Rodbehandling Tandpine

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *