Skip to content →

Hvorfor får man tandpine?

Tandpine

Tandpine kan gøre rigtig ondt. Tandpine udspringer fra et tandmæssigt problem, men smerten derfra breder sig typisk, så du eksempelvis også får spændingshovedpine. Tandpine kan derfor hurtigt blive til en ulidelig smerte, som skal fjernes hurtigst muligt gennem proffesionel tandbehandling.

Årsager til tandpine

Årsagerne til tandpine kan være mange. Huller i tænderne oplever de fleste personer på ét eller flere tidspunkter i livet, mens betændelse i tandkødet og tandbylder også hyppigt finder sted. Revnede tænder, skader på tænderne og problemer efter tidligere behandlinger kan også medføre tandpine. En defekt krone kan eksempelvis medføre tandpine igen på trods af, at kronen havde til formål at rette op på et tidligere tandproblem. Uanset årsagen til tandpinen skal der behandles hurtigst muligt, da en tandpine typisk blot bliver værre og værre.

De almindeligste behandlinger af tandpine

Der findes forskellige behandlingsmetoder til at fjerne tandpine. Et hul i tanden kan let behandles, hvis skaden på tanden ikke er for omfattende. En anden metode af de almindeligste behandlinger for tandpine er tandudtrækning, som kan være nødvendig, når tanden ikke kan reddes, og det i stedet er bedre at fjerne hele tanden, i stedet for at fjerne årsagen til problemet. Fjernelse af rodspidser er også en almindelig behandlingsmetode for blandt andet at fjerne betændelse i tanden. Personer, som lider af betændelsestilstanden ved navn parodontose, har typisk brug for en parodontoseoperation for at mindske tilstanden og smerten derfra.

Forebyg og slip for tandpine

Årsagerne til tandpinen kan din tandlæge naturligvis hjælpe dig med gennem behandling, men din tandlæge kan faktisk også hjælpe dig med at forebygge mod tandpine, så du mindsker risikoen for at døje med slem tandpine fra tid til anden. Din almindelige tandpleje derhjemme er den ene del i forebyggelsen mod tandproblemer og dermed tandpine. Tandbørstning to gange dagligt samt supplering med tandtråd mellem tænderne gør, at alle dine tænders sider bliver renset. Så fjerner du eksempelvis bakterieophobninger, som ellers med tiden kan medføre hullerne i tænderne. Den anden del i forebyggelsen består af de regelmæssige tandeftersyn, som din forebyggende tandlæge i Rødovre udfører for at undersøge, om du har begyndende tandproblemer. Til tandundersøgelsen kan din tandlæge eksempelvis opdage et begyndende hul i tanden, så problemet kan behandles før du får tandpine.

Reagér altid på akutte tandsmerter

Alle tandlæger opfodrer til, at du søger tandlæge i tilfælde af tandpine, da det sjældent går væk af sig selv. Der er dog typisk ventetid hos tandlæger, og i tilfælde af slem eller akut tandpine bør denne ventetid undgås. Det er her en stor hjælp for dig som tandlægepatient at være tilknyttet en akutt ilgængelig tandlæge nær Husum, som kan tage dig ind med kort varsel, hvis du pludselig får tandsmerter.

 

Tandlægerne Venge

Rødovrevej 406 st.

2610 Rødovre

36 70 45 56

 

Published in Behandling Forebyggende tandpleje Tandpine

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *