Skip to content →

Lider du af dårlig ånde?

Dårlig ånde

Dårlig ånde kan forekomme af flere forskellige årsager. Dog er det i de fleste tilfælde en konsekvens af kost, dårlig tandpleje eller huller i tænderne. Der er kommet flere og flere produkter mod dårlig ånde, men det er ikke altid at de virker, fordi der netop ligger mere til grund. Derfor kan det være en god idé, at starte med at få et mere bevidst fokus på sin tandpleje. Hvordan plejer man sine tænder bedst, og hvad skal overveje, når det kommer til kost? Det svarer vi på i nedenstående beskrivelser. Det kan dog være en god idé, at kontakte en professionel tandlæge og forhøre sig nærmere. Du kan finde mange dygtige tandlæger i Måløv, hvis du bor i nærheden. Flere og flere tandlæger tilbyder gratis konsultation, så derfor kan du med fordel ringe til en og forhøre dig om dine muligheder.

Læs endelig med, hvis du er interesseret i at få et par gode råd om, hvordan du på bedst mulig vis kan holde dine tænder sunde.

Kost

Kost kan være altafgørende for en god ånde og sunde tænder. De fleste tænker ikke over det, men en sund og varieret kost kan være er en stor del af din personlige tandpleje. Især, når det drejer sig om kostfibre og mad, der indeholder meget mange grove kerner som fx brød, nødder og grove grøntsager. Når man tygger på grove ting, så renses tænderne faktisk og man fjerne mange bakterier på denne måde. Hvis man derimod spiser mange sukkerholdige og syrlige ting, så slider man på tandens emalje, og man vil derfor være modtagelige overfor bakterier. Har man en sød tand og kan man ikke lade være med at spise sukkerholdige mad – og drikkevarer, så kan det være en rigtig god idé, at børste sine tænder, når og hvis man har spist noget surt, eller sødt.

Fluor og tandbørstning

Fluor kan være helt grundlæggende, når man taler om et sundt tandsæt. Fluor går ind og beskytter emaljen, som omfatter tanden, og er dermed med til at holde tanden modstandsdygtig over for bakterier. Det kan derfor være en rigtig god idé, at supplere sin kost med fluorpiller, da de kan være af stor betydning, når tænderne skal beskyttes på bedst mulig vis. Dernæst er tandbørstning helt banalt for et sundt tandsæt. Rigtig mange overser vigtigheden i at børste tænderne grundigt mindst to gange om dagen. Især er det vigtigt, at man gør det grundigt om aftenenen, da man har spist gennem hele dagen. På den måde kommer der til at sidde madrester, som kan gå ind og ødelægge tænderne. Før du vælger at tage nogle valg i forhold til tandpleje, så bør du kontakte en tandlæge, og få en samtale. Der findes mange dygtige tandlæger i Ganløse, så hvis du bor i nærheden kan du med fordel kontakte en og få en tid, helt gratis. Held og lykke med dine tænder.

Måløv Tandklinik
Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
44 97 53 00

Published in Børste tænder Mundhygiejne Tandbørstning Tandlæge

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *