Skip to content →

Skal jeg skifte tandlæge når jeg flytter?

 

Flytning

Hvis du står og skal flytte langt væk, så kan du nogle gange være nødsaget til både at skifte læge og tandlæge. I andre tilfælde behøver du ikke at skifte hverken tandlæge eller læge.

Du skal selvfølgelig overveje, om et evetuelt skift ikke kunne være en god idé, hvis du har tandlæge i Lyngby, men flytter til jylland. Afstanden vil nok afholde dig fra, at besøge din tandlæge de anbefalede to gange årligt. Hvis du dog er villig til at rejse for, at besøge din tandlæge, så anbefales det selvfølgelig, at du beholder den tandlæge som du er glad for.

 

Sådan skifter du tandlæge

De fleste tandlæger vil være rigtig glade for, at du vælger at blive patient hos dem. Derfor kan du blot kontakte den tandlæge, du ønsker at blive patient hos. Dog kan nogle tandlæger, i sjældne tilfælde, godt afvise dig fordi de simpelthen har for mange patienter allerede.

 

Det koster som sådan ikke noget at skifte tandlæge, dog er det højst sandsynligt, at den nye tandlæge ønsker at se dig til et tandtjek. Dette skyldes, at han ønsker at skabe sig et overblik over netop din mund og dine tænder, han vil også gerne tage en røntgen billede af din mund, hvis du enten aldrig har fået taget et, eller det “nyeste” billede er forældet.

 

Tandtjek og røntgen billede, er med til at tandlægen i Virum ved præcis, hvorledes din mund er indrettet og hvilke ting han skal være ekstra opmærksom på. Din nye tandlæge ansøger din gamle tandlæge om, at få overført din journal. Herefter vil han også kunne skabe sig et overblik over dine tidligere behandlinger, og om der kan være faktorer han skal være opmærksom på. Det kunne eksempelvis være begyndende paradentose, eller begyndende huller.

 

Alt hvad tandlægen behøver at vide er enten på journalen, kan ses på røntgen billederne eller kan ses ved et tandtjek. Derfor koster det ikke noget at skifte tandlæge, men fordi din nye tandlæge ønsker at se dig til disse undersøgelser, så vil du komme til at betale for røntgenbilleder og et tandtjek.

 

Der findes jo tusindvis af gode og dygtige tandlæger rundt om i landet, og det kan være svært at vælge. Men ved hjælp af Google, Trustpilot og beboerne i lokalområdet, kan du måske få en fornemmelse for, hvilken tandlæge i området du skal vælge.

 

Lyngby Tandplejecenter

Lyngby Hovedgade 29, 2 sal

2800 Kgs. Lyngby

45 88 02 34    

Published in Behandling Beliggenhed Skift tandlæge

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *