Skip to content →

Du er ikke alene om at have tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Du er ikke alene om at have eksamensangst, du er ikke alene om at være bange for edderkopper, og du er heller ikke alene om at have tandlægeskræk. Det er langt fra alle, som er bange for de samme ting som dig, men for at tage tandlægeskræk som et eksempel, så estimeres det, at hele 10% af den danske befolkning har tandlægeskræk. Foruden de 10% danskere med tandlægeskræk er der også 30% af den danske befolkning, der oplever nervøsitet i forbindelse med tandlægebesøg. Du er derfor langt fra alene om at have tandlægeskræk.

Indrøm din tandlægeskræk

Tandlægeskræk er ikke kun en angst, som tilhører børn og unge. Der er utroligt mange voksne, som lider af tandlægeskræk, hvilket typisk er opstået i barndommen. Nogle gange går angsten væk med alderen, men for det meste kræver det, at der gøres en decideret indsats for at mindske tandlægeskrækken. Det er svært at bearbejde og mindske tandlægeskrækken, hvis ikke tandlægen ved, at du har problemer med tandlægeskræk. Dette er især gældende, hvis du slet ikke tager til tandlægen. Det er vigtigt for dine tænders sundhedstilstand at tage til de regelmæssige tandeftersyn for at forebygge mod tandproblemer og tandsygdomme. Det første skridt i retningen af at blive fri for tandlægeskræk er derfor at informere din tandlæge om dit problem. Du kan alternativt gøre det gennem et familiemedlem eller en ven, hvis det er rarere for dig.

Besøg din tandlæge

En tandlæge er ikke kun i stand til at forebygge og behandle tandproblemer. En tandlæge kan også være en stor hjælp til de patienter, der har særlige behov som eksempelvis tandlægeskræk. Ifølge statistikken over danskere med tandlægeskræk så har din tandlæge allerede masser af tandlægepatienter, som er nervøse og utrygge ved tandlægebesøg, men som stadig møder op til tandlægen. De har lært at kontrollere deres angst i så høj grad, at de kan besøge tandlægen. Det kan også blive dig en dag, men det kræver, at du besøger din tandlæge. Ved besøg hos din tandlæge kan du både se de fysiske rammer for tandlægebesøget samt du får tid til en indledende samtale med din tandlæge. En indledende samtale før selve tandundersøgelsen kan være en stor hjælp for dig og alle andre nervøse tandlægepatienter, da den tillidsfulde tandlæge ved Frederikssund vil gøre alt for at få dig til at føle dig tryg under tandlægebesøget. Under den indledende samtale har du mulighed for at forklare hvilke faktorer, der skaber din tandlægeskræk.

Undersøgelser og behandlinger på dine præmisser

Efter samtalen er det muligt for din tandlæge at tilpasse undersøgelserne efter dine individuelle ønsker. Det samme gælder for behandlinger, hvor den oplysende tandlæge i Frederiksværk vil sørge for at forklare dig om hele behandlingsforløbet, så du ikke oplever ubehagelige overraskelser. Det vil øge trygheden for dig, når du får fuld forståelse for, hvad tandlægen skal gøre og hvorfor. Dette vil gøre, at din tandlægeskræk med tiden bliver mindre og mindre, så du en dag kan komme ud af statistikken og være blandt de danskere uden tandlægeskræk.

Smilklinikken

Strandgade 24

3300 Frederiksværk

47 72 03 70

 

Published in Behandling Tandlæge Tandlægeskræk

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *